Informácie o súboroch cookie

Tieto pravidlá sa vzťahujú na všetky návštevy webových lokalít, ktoré vlastní spoločnosť Veolia alebo subjekty z jej skupiny (ďalej „webová lokalita“). Cieľom týchto pravidiel je informovať návštevníkov o povahe, funkcii a použití súborov cookie a pomôcť im pri zmene nastavení počítača.

 

Čo je súbor cookie?

 

Súbory cookie sú malé súbory, ktoré sa pri návšteve webovej lokality ukladajú na pevný disk počítača používateľa internetu.

Obsahujú náhodne vygenerované alfanumerické znaky, ktoré návštevníka identifikujú. Správca webovej lokality sa tak dozvie, či si už návštevník webovú lokalitu prehliadal, a môže sledovať, ako často lokalitu navštevuje a aké sú jeho preferencie. Súbory cookie vám tiež umožňujú zostať prihlásený, dokážu si zapamätať vaše preferencie a poskytnúť vám príslušné miestne informácie.

Súbory cookie vám nezavíria počítač. Po vygenerovaní nehľadajú na zariadení používateľa internetu žiadne osobné údaje.

Súbory cookie môžu obsahovať len tie osobné údaje, ktoré používateľ internetu zadá sám, napríklad pri vyplnení kontaktného formulára. Osobné údaje sú v takom prípade zakódované, aby ich dokázal prečítať len server, ktorý súbory cookie vytvoril. Ak návštevník webovej lokality nezadá osobné údaje, webová lokalita dokáže zistiť, že návštevník si znovu prezerá stránky, ktoré už predtým navštívil, ale nie je schopná používateľa identifikovať.

 

Ako sa používajú súbory cookie?

 

Webová lokalita používa tri kategórie súborov cookie na účely, ktoré sú vysvetlené v týchto pravidlách. V snahe čo najlepšie informovať návštevníkov našej webovej lokality uvádzame aj informácie o súboroch cookie tretích strán, o ktorých vieme.

 

Funkčné súbory cookie

Tieto súbory cookie sú potrebné (ako identifikátory relácie) na plynulé a bezpečné prehliadanie webových lokalít a na používanie ich hlavných funkcií.

Pri prvom načítaní sa zobrazí banner, na ktorom je návštevník vyzvaný, aby súbory cookie prijal alebo odmietol. Ak ich prijme, môže si webové lokality prehliadať v súlade s podmienkami používania.

Odmietnutie môže pri prehliadaní negatívne ovplyvniť funkčnosť webových lokalít (môžu napríklad vzniknúť problémy s ukladaním obsahu a jeho zobrazovaním). Ak súbory cookie vymažete, pripojenie na webové lokality sa preruší a vaše uložené preferencie môžu byť odstránené. V takýchto prípadoch nenesie spoločnosť Veolia za narušenú funkčnosť žiadnu zodpovednosť.

Lehota platnosti súborov cookie môže byť až 13 mesiacov od dátumu, kedy návštevník súhlasil s ich uložením.

Príklady takýchto súborov cookie sú:

 

Názov

Doména

Funkcia

Lehota platnosti

 

AUTHSSL

 

.veolia.com

Uvádza, že by sa mala použiť HTTPS verzia tejto stránky. Je k dispozícii pre prihlásených používateľov.

 

23,15 dní

 

 

Drupal.tableDrag

.showWeight

 

 

www.veolia.com

Tieto súbory cookie pomáhajú, aby bola navigácia na stránkach a vo formulároch s kartami konzistentná v rôznych prehliadačoch. Nastaví sa, keď používate stránky, na ktorých sú informácie zobrazené na kartách.

 

 

365 dní

SESS*\SSESS*

.veolia.com

Tento súbor cookie sa používa pri spravovaní relácie prihlásenia.

 

23,15 dní

 

    atuvc

 

www.veolia.com

Tento súbor cookie súvisí s miniaplikáciou AddThis, ktorá slúži na zdieľanie na sociálnych sieťach. Je v ňom uložený aktualizovaný počet zdieľaní stránky.

 

2 roky

_ga

.veolia.com

Google Analytics

2 roky

 

 

_gcl_au

 

 

.veolia.com

Súbor používa služba Google AdSense na vyhodnocovanie účinnosti reklamy na webových lokalitách, ktoré ju využívajú.

 

 

 

3 mesiace

_gid

.veolia.com

Používa sa na rozlíšenie používateľov.

1 deň

_sm_au_c

.veolia.com

Tento súbor cookie sa používa na zrýchlenie načítania obsahu (súbor Cloudflare cookie)

 

relácia

cookies-layer-w as-shown

www.veolia.com

Uvádza, že vrstva so súborom cookie bola zobrazená pri prvej návšteve.

3 roky

has_js

www.veolia.com

Používa ho systém Drupal na zistenie, či je povolený jazyk JavaScript.

relácia

 

tc_ptid

 

.veolia.com

Náhodne vygenerovaný identifikátor osoby (používa sa na prepojenie návštevníka s jeho profilom)

 

 

2 roky

tc_ptidexpiry

.veolia.com

Lehota platnosti súboru cookie na sledovanie

2 roky

hp-popin-was-s hown

.veolia.com

Používa sa na zistenie, či bol zobrazený popin HP.

3 roky

 

 

Analytické a výkonnostné súbory cookie

Tieto súbory poukazujú na používanie webových lokalít a umožňujú merať ich výkonnosť, prenos údajov a návštevnosť a vytváranie štatistík. Umožňujú najmä meranie používania obsahu, aby boli stránky praktickejšie a mali kvalitnejší obsah.

Občas sa môžu používať aj súbory cookie na meranie účinnosti obsahu s reklamou.

Ďalšie súbory cookie sa môžu použiť na ochranu pred počítačovými podvodmi. Ak návštevník tieto súbory cookie odmietne, nemá to žiaden vplyv na kvalitu prehliadania.

Aktivácia týchto súborov cookie môže viesť k tomu, že sa odošlú osobné údaje do krajín, ktoré nemajú rovnakú úroveň ochrany údajov, aká je v Európskej únii. Pre spoločnosť Veolia je v takýchto prípadoch postačujúce, že prenos sa uskutoční len v rámci podmienok stanovených francúzskou a európskou legislatívou. Spoločnosť Veolia zabezpečí, aby boli prijaté primerané firemné a technické opatrenia na zaistenie dôvernosti a bezpečnosti prenosov osobných údajov.

Lehota platnosti týchto súborov cookie je dva roky.

Sú to tieto súbory cookie: Google Analytics

 

Zdieľané súbory cookie alebo súbory cookie tretích strán

Súbory cookie tretích strán umožňujú návštevníkovi zdieľať obsah našich webových lokalít alebo sa k niektorej webovej lokalite alebo jej obsahu vyjadriť. Tieto súbory cookie môžu tiež obsahovať prepojenia na zdieľanie cez siete Facebook, Twitter alebo iné podobné sociálne siete.

Niektoré súbory cookie tiež môžu ponúkať reklamy od partnerov spoločnosti Veolia alebo sa môžu uložiť, keď si používateľ internetu prehliada iné webové lokality. Prijatie takýchto súborov cookie umožňuje tretím stranám ponúkať návštevníkovi cielenú reklamu. Ich odmietnutie nemusí nevyhnutne zabrániť tomu, aby sa reklamy objavovali. Tieto reklamy však už nezohľadňujú záujmy používateľa internetu a jeho preferencie.

Ak návštevník klikne na tlačidlo „zdieľať“, webová lokalita tretej strany alebo súvisiaca sociálna sieť uloží súbor cookie, ale informácie môže čítať len ten, kto ho vydal. Návštevníkov by sme chceli upozorniť, že ak na sociálnej sieti existuje tlačidlo „zdieľať“, táto sieť je schopná identifikovať používateľa internetu bez ohľadu na to, či ho použije alebo nie, a sledovať jeho aktivitu pri prezeraní webových lokalít.

Ak chcete zistiť viac o súboroch cookie tretích strán, môžete si pozrieť informácie poskytnuté na webových lokalitách tretích strán o používaní ich súborov cookie a ich pravidlách ochrany údajov. Upozorňujeme vás však, že spoločnosť Veolia nemôže takéto súbory cookie nijakým spôsobom obmedziť.

Súbory cookie, ktoré používajú partneri spoločnosti Veolia, pochádzajú od spoločností, ako sú Google (Mapy, Analytics, Tag Manager, reCaptcha), Twitter Acquia Lift, Add This, Youtube, Cloudflare, Addtoany, New Relic, LinkedIn, Hubspot, Hotjar a Diskus.

 

 

Spravovanie súborov cookie

 

Návštevník má viacero možností spravovania, prijímania a odmietania súborov cookie. Svoje rozhodnutie môže spraviť kedykoľvek použitím nasledujúcich metód.

 

Použitie nastavení prehliadača

Väčšina prehliadačov je prednastavených tak, že povoľujú súbory cookie. Používateľ internetu sa však môže kedykoľvek rozhodnúť, že túto možnosť deaktivuje. Prehliadač si tiež môže nastaviť tak, aby ho upozornil vždy, keď sa webová lokalita pokúša uložiť súbor cookie.

Aby používateľ internetu zmenil spôsob spravovania súborov cookie, musí zmeniť nastavenia svojho zariadenia. Nesmie pritom zabudnúť, že ak to spraví, môže deaktivovať niektoré funkcie webových lokalít, ktoré potom navštívi.

Konkrétne kroky sa líšia v závislosti od použitého prehliadača. Každý prehliadač ich má opísané na svojej stránke s pomocníkom, napríklad:

 

Použitie platformy na spravovanie súborov cookie

Používateľ internetu môže kedykoľvek nájsť informácie o behaviorálnej reklame a online ochrane údajov na platforme „Youronlinechoices“.

Táto platforma spája profesionálov z oblasti online reklamy, ktorí používajú túto webovú lokalitu na to, aby používateľom internetu umožnili prijať alebo odmietnuť súbory cookie od jej členských spoločností.

Kliknutím na prepojenie prejdete na webovú lokalitu Your Online Choices.

 

Kontaktujte nás

dpo.veolia.sk@veolia.com 

oou.vesk@veolia.com

 

Veolia Energia Slovensko, a.s.
do rúk: zodpovedná osoba za ochranu osobných údajov
Einsteinova 25,
851 01 Bratislava
Slovensko

 

Skontaktujte sa priamo s vydavateľom súboru cookie

Spoločnosť Veolia odporúča svojim návštevníkom, aby sa v súvislosti so súbormi cookie, ktoré ukladajú naše webové lokality, ale pochádzajú od našich partnerov, spojili priamo s týmito partnermi prostredníctvom ich webových lokalít, a tak získali informácie o ich súboroch cookie priamo od nich.

Príklady prepojení pre Twitter a Facebook:

Twitter: https://help.twitter.com/fr/rules-and-policies/twitter-cookies Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies

 

Upozornenie:

 

Vaše rozhodnutie prijať alebo odmietnuť súbory cookie sa týkajú jedného súboru cookie alebo viacerých súborov cookie. Ak odstránite súbory cookie používané našou webovou lokalitou, spoločnosť Veolia nebude vedieť, ako ste sa rozhodli, a tak sa budete musieť pri ďalšej návšteve jednej z našich webových lokalít opäť rozhodnúť. Svoje rozhodnutie budete musieť zopakovať aj v prípade, ak používate iný prehliadač alebo iné zariadenie, ako je tablet alebo smartfón.

 

Viac informácií

 

Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky